Relax v prírode

Okolie Ružičkovho domu a Žiliny ponúka veľa možností, ako tráviť svoj voľný čas. Okrem krásnej prírody vhodnej nielen na turistiku sa tu nachádza množstvo parkov, kde si na svoje prídu aj deti.

Jedným z najznámejších parkov v Žiline je Lesopark. Nájdete tu preliezky a pieskoviská pre deti, chodníčky na prechádzku, jazdu bicyklom, posedenie pri ohnisku či lavičky s knižnými búdkami. Vstup majú povolený aj štvornohý priatelia.

Vodné dielo predstavuje predovšetkým priestor pre šport. Využijete tu kolieskové korčule, bicykel, kolobežku či paddleboard. V okolí je množstvo reštaurácií, kde po aktivite zaženiete hlad. V lete sa tu konajú premietania filmov pod holým nebom, rôzne akcie pre mladých a zahráte si tu aj plážový volejbal alebo paintball.

Budatínsky hrad je známy aj vďaka svojmu krásnemu parku. Po prechádzke jeho krásnymi chodníčkami si môžete vychutnať kávu v miestnej kaviarni. Zbaľte si deku, občerstvenie a vyrazte na piknik do tohto krásneho parku.

Na kopci Dubeň sa nachádza rozhľadňa, z ktorej je krásny výhľad na mesto. Neďaleko rozhľadne sa nachádza vrch Straník. Z vrcholu je krásny panoramatický výhľad na Malú Fatru, Žilinskú kotlinu, Terchovskú dolinu a Kysuce. Oddýchnuť si môžete v drevenom prístrešku, ktorý dokonca získal architektonické ocenenie. Straník sa stal tiež významným miestnym centrom pre paragliding a závesné lietanie.

Ak máte na výlet viac času, neďaleko Žiliny je Terchová, kde sa nachádza množstvo turistických trás, rozhľadňa Terchovské srdce, socha Jánošíka či množstvo salašov s výborným jedlom.
Žilinský región má bohatý turistický ruch a nájdete tu naozaj veľa rôznych atraktivít. Krajinné prostredie je tu veľmi hornaté a vy si tak môžete vychutnať pekný výhľad na okolie priamo z vášho bytu v Ružičkovom dome.