Budova Diecéznej charity na Predmestskej ulici v Žiline je už minulosťou

Práce na výstavbe Ružičkovho domu pokračujú. Tak, ako sme avizovali, starú budovu bývalej Diecéznej charity sme zbúrali.

Po niekoľkých mesiacoch sa búracie povolenie stalo právoplatným a my sme sa pustili do demontáže strechy, krovu, okien, dverí. Následne sme pristúpili k celkovej asanácii budovy, ktorá ešte stále prebieha aj v tejto chvíli. Po ukončení začneme so zemnými a výkopovými prácami.

Na mieste je v tejto chvíli aj troška nostalgie. Odhodlali sme sa totiž k zbúraniu múrov, medzi ktorými bolo vykonaných mnoho dobrých skutkov. Dlhé roky slúžili ako útočisko pre ľudí bez domova.

Aj keď sa Diecézna charita dnes už nachádza v novej budove na Bratislavskej ulici, my sme si osvojili jej odkaz a zaväzujeme sa, že budeme pomáhať aj ďalej. Že budeme dobro a pomoc ľuďom v núdzi šíriť aj ďalej. Že budeme pomáhať nemocnici, domovom dôchodcov, detským domovom, aj charite. Vnímame to ako náš morálny záväzok a posolstvo, ktoré chceme odovzdať verejnosti. 

Na tomto mieste vyrastie niečo nové. Nové zelené, smart bývanie, s komunitnou záhradou a mestskými včelami. Ružičkov dom.

 

Fotogaléria